Nyheter – maj 2022
Nyheter – december 2021
Nyheter – oktober 2019
Nyheter – juli 2019
Nyheter – april 2019
Nyheter – december 2018
Nyheter – juni 2018
Nyheter – mars 2018
Nyheter – december 2017
Nyheter – september 2017
Nyheter – maj 2017
Nyheter – april 2017
Nyheter – februari 2017
Nyheter – december 2016
Nyheter – oktober 2016

Inplanerat vårarbete och kommunicering

Publicerad fredag 28 maj 2021, 21:03

Inplanerat vår-arbete på vägarna.

Vi har efter stämman upphandlat entreprenör för vår-arbete på vägarna. Detta är planerat och har sen tidigare bokats till vecka 22.

Med anledning av senaste dygnets vattenmängder har vi varit ute i området både igår eftermiddag och kväll samt nu på morgonen för att filma och fotografera både vattenmängder och därefter skador på vägarna. Detta inte minst då arbetet ska starta nästa vecka.

Vi har aviserat entreprenören om skadorna samt att det är akut läge att få till vägarna i ett bättre skick. De kommer förmodligen att genomföra en kort genomsyn för att bedöma läget och om vi kan fortsätta enligt plan eller om det behövs kompletterande åtgärder med tanke på skadorna.

Avseende styrelsens och föreningens ansvar, vi ansvarar inte för vattnet i området. Vi ansvarar för vägarna.

Fastighetsägare ansvarar för sitt dagvatten och dess omhändertagande samt att det finns en trumma under infarten till sin fastighet. Fastighetsägare har ansvar att rensa trumman och att hålla rent vid in- och utgångar. Trumman ska ha en dimension om minst 200 mm/dm. Hårdbeläggning av infart får ej göras direkt ut mot vägbanan. Här är det fastighetsägarens ansvar att se till att vattnet omhändertas och ej rinner ut på vägen.

Som vi nämnde på stämman kommer vi att genomföra en inventering av områdets trummor och diken, för bedömning om läge och dimension och hur det påverkar vattenflödet. I bedömningen kommer vi att beakta det senaste halvårets vattenmängder och titta på vad som behöver åtgärdas. Återkommer med mer info senare.

Tack alla kämpar som var ute och hjälptes åt igår!!

Kommunicering

Vi vill också påminna om att vi inte kommunicerar via facebook. Vi använder hemsidan och mail för dialog med er medlemmar. Vi försöker så fort vi kan svara på de frågor ni mailar in. Bästa sättet att få kontakt med oss är därmed via mailen :)

Vi får hoppas på ett varmare och definitivt torrare väder så att markerna får torka upp.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.