Nyheter – maj 2022
Nyheter – december 2021
Nyheter – oktober 2019
Nyheter – juli 2019
Nyheter – april 2019
Nyheter – december 2018
Nyheter – juni 2018
Nyheter – mars 2018
Nyheter – december 2017
Nyheter – september 2017
Nyheter – maj 2017
Nyheter – april 2017
Nyheter – februari 2017
Nyheter – december 2016
Nyheter – oktober 2016

Falska mejl som ser ut att komma ifrån Tutvikens samfällighetsförening

Publicerad lördag 9 apr 2022, 08:56

Mejl som kan betraktas som falska mejl (phishing/nätfiske) som ser ut att komma från Tutvikens samfällighetsförening har skickats ut i dagarna.

Svara aldrig på mejl där dina personliga uppgifter efterfrågas eller klicka på okända länkar som som inte överenstämmer med tänkt webbsida.
Styrelsen frågar aldrig någonsin om personlig information eller uppmanar att du ska ändra dina uppgifter via sina nyhetsbrevutskick.

Det finns fler olika typer av nätfiske. Det kan vara mejl som ser ut som ut att komma från en välkänd källa där du ska lämna ifrån dig personliga uppgifter allt ifrån kompletta personuppgifter till information om mejladress, användarnamn eller lösenord. Det kan också ha ett innehåll där man lockar med olika typer av erbjudande att du ska klicka på länkar i mejlet. För att inte göra dig misstänksam använder sig bedragaren av falska mejladresser så att mejlet ser ut att komma ifrån och gå till legitima platser.

Det kan vara bra att du granskar avsändaren en gång extra i dessa sammanhang. I vissa mejlklienter så skiljer man på visningsnamn och den faktiska avsändaradressen. För att säkerställa att mejlet verkligen kommer från rätt avsändare så kan du då föra musen över visningsnamnet så att du ser vilken mejladress det avser.

Sammanfattningsvis, se upp med mejl som:

  • Ber dig att lämna ifrån dig personliga uppgifter så som användarnamn, lösenord, kontouppgifter
  • Ber dig att klicka på okända länkar eller bilagor
  • Lockar med osannolika erbjudanden.
  • Innehåller dålig grammatik, stavning eller ordföljd.
  • Innehåller konstiga rubriker eller icke-personligt tilltal i mailet.

Hälsningar
Styrelsen

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.